Escola Música Barberà

La Xarxa de Música tornarà a gestionar l’escola. Foto: Jordi Prat/ACN

L’Escola Municipal de Música torna a ser notícia. Aquesta vegada no pels impagaments al professorat, sinó perquè el centre torna a respirar amb calma. I és que l’Ajuntament ha adjudicat aquest servei a la Xarxa de Música, una cooperativa formada pels mateixos professors que gestionarà l’escola durant els pròxims dos anys. Un fet que posa fi a l’etapa de neguit i d’incertesa viscuda pels docents amb l’anterior licitació.

“El 2019, quan vam entrar al govern, ja ens vam trobar la gestió feta amb l’empresa La Guineu. Però, per certs problemes, va entrar en concurs de creditors i els professors van estar dos mesos sense cobrar a finals de curs”, explica el regidor de Col·lectius Socials i Cultura, Joan Muñoz. Un problema que no es va allargar massa, ja que el passat mes d’agost finalitzava el contracte. Però, en obrir un nou concurs, l’Ajuntament es va trobar que ningú, tret de la Xarxa de Música, es volia fer càrrec de l’escola.

“Ho vam negociar amb ells i ha estat fàcil”, diu Muñoz, que assegura que els tranquil·litza saber que “l’escola està en bones mans”. I és que, “a diferència de La Guineu, la Xarxa de Música no té la visió d’empresari i buscarà el millor per al centre, perquè també és el millor per a ells”, afegeix.

Per la seva banda, Marc Torrent, mestre i membre de la Xarxa, assegura que “tothom, a l’escola, està content, perquè gestionar-nos nosaltres mateixos és molt millor”. De fet, “sempre havia estat així fins que el 2019 vam perdre el concurs, i mai hi havia hagut problemes”, afegeix.

Però enmig d’aquests canvis, el debat de si l’escola hauria de ser pública o no, està més latent que mai. “Després d’això hem vist que potser la gestió indirecta no és la millor opció i en el següent concurs, d’aquí a dos anys, reclamarem la municipalització”, conclou Torrent. Una qüestió que, segons Muñoz, “caldrà veure”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram