Reunió prèvia a la concentració per exigir la reobertura del CAP. Foto: AV Fontetes

El CAP de les Fontetes porta tancat des de l’inici de la pandèmia. El març del 2020 va deixar de donar servei perquè la Generalitat així ho va decidir, i encara no ha reobert. Una situació que ja fa temps que molesta als veïns i a l’Ajuntament.

Per aquest motiu, el 9 de juny es va fer una concentració a les portes de l’ambulatori, per demanar que s’obri de forma immediata. “Tot i les exigències del consistori i de la ciutadania, no està previst que el centre segueixi donant servei”, diu el president de l’Associació de Veïns les Fontetes, Antonio López. “És de justícia que aquest ambulatori torni a obrir”, deia l’alcalde, Carlos Cordón, a la manifestació.

Fa més d’un any que es van recollir firmes per reobrir el CAP. A més, a l’últim ple es va aprovar una moció, per unanimitat, per coordinar la lluita entre les entitats municipals i l’Ajuntament i demanar una resposta als responsables de la Generalitat. Però la situació segueix igual. “Diuen que és un canvi de model sanitari, però en realitat són retallades”, afegia Cordón.

A la concentració, que portava el lema de ‘Generalitat, obre l’ambulatori ja’, hi van participar un centenar de persones entre veïns i entitats. Però aquestes reivindicacions continuaran. De fet, el 30 de juny, Marea Blanca ja ha convocat una trobada davant d’alguns CAPs de Catalunya, per “demanar una millora del servei” expliquen des del col·lectiu.

“Cerdanyola necessita un quart CAP i ha d’estar en aquest barri”, diuen des de l’AV Fontetes. “Per això, seguirem lluitant fins a aconseguir un centre amb tots els serveis”, conclou López.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram