Simulació de com ha de quedar una de les estacions amb l’ampliació. Foto: Tram

Llum verda per connectar el Tram entre Sant Just i Esplugues. El Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha aprovat l’estudi informatiu que ha d’ampliar la xarxa de tramvia connectant els dos municipis pel carrer Laureà Miró. De fet, com expliquen des de l’ATM, aquest projecte està previst en el Pla Director d’Infraestructures 2011-2020.

Aquesta nova via tindrà 1,2 quilòmetres de longitud i unirà la parada que hi ha actualment a la Rambla amb la plaça Santa Magdalena, a Esplugues. El trajecte anirà per la carretera Reial i pel carrer Laureà Miró, on es preveu que es construeixin dues noves estacions.

L’estudi aprovat per l’ATM, que ara estarà exposat a informació pública durant dos mesos, analitza els costos i els beneficis de quatre alternatives de traçat diferents per on circularien els combois.

PROJECTE ESPERAT
En l’última edició de Línia Tres, on es publicava un reportatge sobre els 15 anys del Tram, el director general de la companyia, Humberto López Vilalta, reconeixia que aquesta connexió és una de les principals prioritats per millorar la xarxa de tramvia.

En el mateix reportatge, el president de l’entitat Promoció del Transport Públic, Ricard Riol, deia que connectar Sant Just amb la resta de la xarxa a través del carrer Laureà Miró serà un canvi “molt útil” perquè permetrà “millorar la competitivitat” del tram en comparació amb els cotxes, ja que reduirà el temps actual dels trajectes, fent que sigui més atractiu per als usuaris.