L’històric restaurant Tres Molinos. Foto: Google Maps

El Ple ha donat llum verda al projecte de construcció del Lidl a l’àmbit de l’històric restaurant Tres Molinos. Ho va fer en la darrera sessió, després que l’empresa alemanya hagi incorporat totes les prescripcions que el setembre passat va demanar-li la Comissió Territorial d’Urbanisme per tal de poder construir un nou centre en aquesta zona. En aquell moment la comissió va acordar suspendre la tramitació dels permissos fins que no canviés alguns aspectes del projecte.

Al Ple de gener hi van votar a favor el PSC, PDECat, C’s i PP, en contra ICV i la CUP, mentre que es van abstenir ERC, Canviem i la regidora no adscrita. Amb aquesta aprovació, ara és el torn de la Comissió Territorial d’Urbanisme, que ha de donar el vistiplau definitiu.

El 18 de novembre del 2015 el Ple va acordar aprovar inicialment la modificació del Pla General Metropolità (PGM), mentre que el 15 de juny de l’any passat la va aprovar provisionalment. Després va ser quan la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’àmbit metropolità va acordar suspendre la tramitació finis que es presentés un text refós que incorporés determinades prescripcions. L’edifici que té previst edificar la multinacional alemanya estaria a prop dels 2.000 metres quadrats. El grup, però, haurà de mantenir la façana de l’històric Tres Molinos, declarada com a patrimoni artístic protegit.