La campanya també ha arribat a Sant Jaume. Foto: Twitter (@AJCassoles)

L’herència de la dictadura franquista encara perviu en alguns punts de la ciutat i el districte. Un dels llocs on això es pot apreciar és en les façanes d’alguns edificis que va promoure l’Instituto Nacional de la Vivienda durant la dictadura, on encara hi ha plaques amb el jou i la fletxa. Des de fa uns dies, però, ja no n’hi ha tantes a la vista després que l’Assemblea de Joves de Cassoles en retirés una seixantena en el marc de la campanya ‘Plaquem el feixisme’.

D’aquesta manera l’Assemblea de Joves de Cassoles s’uneix a una iniciativa que també tiren endavant les assemblees de joves de Nou Barris, Ciutat Vella i el Clot-Camp de l’Arpa. Aquests col·lectius de joves afirmen que l’Ajuntament s’hauria d’implicar més en la retirada d’aquestes plaques, tot i que deixen clar que des del Districte es dóna suport a la seva acció. Un dels portaveus d’aquest col·lectiu de joves, Luca Reventós, explica a Línia Sarrià que tenen com a objectiu “acabar retirant les 120 plaques que es calcula que hi ha al districte”.

De fet, el 2008, després d’un estudi de l’Institut del Paisatge Urbà que va comptabilitzar les plaques que hi havia a la ciutat, el consistori va impulsar una retirada gratuïta de forma coordinada amb les comunitats de veïns. De les 330 sol·licituds que hi va haver a tota la ciutat, 30 van ser de Sarrià.

En paral·lel, la retirada de plaques franquistes ha estat la segona opció més votada en el procés participatiu Decidim.Barcelona que es va acabar el passat 9 d’abril.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram