Un moment de la manifestació del desembre. Foto: Twitter (@CUP_SSG)

La plataforma Defensem Can Raventós, que lluita per evitar la construcció de 36 pisos al jardí de la finca de Can Raventós, va organitzar a mitjans de desembre una manifestació pels carrers de Sarrià per tornar a mostrar el seu rebuig a aquest projecte urbanístic. Prop de 400 persones van reclamar que Can Raventós, situat entre els carrers de Bonaplata i Fontcuberta, sigui un espai públic i que es conservi tot el verd que el projecte preveu eliminar.

Des de Defensem Can Raventós estan convençuts que aquest projecte urbanístic està ple d’irregularitats. De fet, expliquen que, tal com han pogut comprovar en l’expedient del projecte, hi ha coses que ja van denunciar fa mesos. El pla, afegeixen, “no s’adiu a la normativa com a mínim en quatre aspectes”. Serien l’alçada edificable permesa, la profunditat edificable pel costat del carrer Fontcoberta, que no es contempla l’augment de serveis i espais verds locals i que no es respecta la distància de 10 metres al voltant de l’edificació catalogada.

En aquest escenari, des de la plataforma veïnal consideren que “és incomprensible que l’Ajuntament se saltés la normativa” el passat mes de setembre amb l’aprovació del projecte en el Ple municipal. El següent pas és la tramitació de la llicència, però des de Defensem Can Raventós avisen que podem estar davant d’un nou cas on una sentència judicial doni la raó als veïns, com ja va passar amb la Rotonda, amb el cost econòmic que això pugui tenir per al consistori.