Sarrià-Sant Gervasi, tercer districte amb més delictes durant el 2016. Foto: Arxiu

Sarrià-Sant Gervasi és el lloc de la ciutat on durant el 2016 va créixer més la xifra de delictes. Aquesta és una de les conclusions de l’Enquesta de Victimització que l’Ajuntament ha presentat recentment, en la qual es constata que l’Índex de Victimització al districte -calcula el nombre de persones entrevistades que han estat víctimes d’un o més fets que han considerat delictius – és del 26%. És a dir, més d’una quarta part dels veïns del districte van ser víctimes durant el 2016 d’un o més delictes. 

Aquesta xifra suposa que al districte l’increment respecte del 2014 (l’últim any amb dades) sigui de més de set punts, ja que llavors l’índex era del 19,9%, cosa que converteix Sarrià-Sant Gervasi en la zona de la ciutat on més han crescut els delictes. Aquesta realitat també implica que el districte se situï gairebé un punt i mig per sobre de la mitjana de la ciutat, on l’índex és del 24,9. De fet, Sarrià-Sant Gervasi és el tercer districte on el 2016 es van cometre més delictes. Només Sants-Montjuïc (27,8%) i Sant Andreu (26,7%) tenen un índex de victimització més elevat.

EVOLUCIÓ DE LA SEGURETAT
D’altra banda, l’enquesta també pregunta als veïns per la seva valoració sobre l’evolució de la seguretat al districte. En aquest cas, gairebé bé la meitat dels enquestats, un 49,3%, consideren que segueix igual, mentre que un 15,9% creuen que ha millorat. Per últim, dos de cada deu, un 20%, consideren que ha empitjorat. Només al districte de les Corts, amb un 24,5%, hi ha més veïns que considerin que ha empitjorat la seguretat al seu districte.