L’Exèrcit no podrà fer pràctiques militars amb armes de foc. Foto: Exèrcit

El Consorci del Parc Natural de Collserola va aprovar a principis de mes una nova reglamentació per al parc que estableix la prohibició d’“utilitzar i exhibir armes de foc” al conjunt del recinte.

Es tracta una mesura que, tot i que no fa referència explícita a les pràctiques militars de l’exèrcit espanyol, busca acabar amb aquestes tal com es duien a terme fins ara. El text aprovat pel Consorci justifica la mesura per “motius de seguretat” i per “l’ús intensiu i la forta freqüentació del parc”. Al mateix temps recorda que, tot i que es podrà fer exercici físic o recreatiu, qualsevol activitat d’entrenament al parc natural “no podrà comprometre els valors naturals i paisatgístics ni alterar les seves característiques físiques”.

D’altra banda, també queda establert que aquestes activitats s’hauran de dur a terme a una distància de com a mínim 500 metres dels centres educatius i camins escolars que hi ha a la zona. En paral·lel, el Consorci ha volgut deixar clar que aquestes activitats “s’hauran de comunicar a l’òrgan gestor i s’haurà de sol·licitar autorització”.

En declaracions als mitjans, la tinent d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, va afirmar que l’objectiu és que el parc “serveixi per gaudir de la natura”. Sanz va afegir que la nova reglamentació neix del “diàleg amb el Ministeri i l’Exèrcit”.

RETIRAR EL RECURS
D’altra banda, el Consorci té previst demanar al Ministeri de Defensa que retiri el recurs contra la resolució del passat mes de juny aprovada pel mateix Consorci on es mostrava el rebuig a les pràctiques militars al parc.