A la zona de l’escola Poeta Foix hi haurà un carril menys de circulació. Foto: Google Maps

El Districte va anunciar dimarts que farà una sèrie de reformes als voltants de les escoles Poeta Foix i Pia Balmes per reduir el nombre de cotxes que hi circulen. Concretament, a la Poeta Foix, situada a Balmes, es traurà un carril de circulació entre la plaça Molina i la ronda del General Mitre, mentre que a la Pia Balmes, que fa cantonada amb Travessera de Gràcia, s’ampliarà el xamfrà i s’eliminarà un carril de circulació a Travessera de Gràcia entre Balmes i la Via Augusta.

Aquestes reformes formen part del programa Protegim les Escoles, un dels objectius del qual és pacificar els entorns de moltes escoles de la ciutat. L’objectiu de l’Ajuntament és que el 2023 un total de 200 escoles on van alumnes de 0 a 12 anys puguin tenir un entorn segur i saludable i amb molt poc trànsit.

Des del consistori també destaquen que tot aquest procés es vol fer amb “la complicitat i dialogant” amb la comunitat educativa. Perquè això sigui així es va constituir la Taula de Seguiment de Protegim les Escoles.

CARRER BALLESTER
D’altra banda, el 3 d’agost començaran les obres per pacificar el carrer Ballester i el seu entorn a la zona on es creua amb l’avinguda de la República Argentina. L’objectiu és evitar que els cotxes facin servir aquest carrer com a drecera per arribar a la ronda General Mitre.