La plaça Kennedy tindrà més espai per als vianants. Foto: Google Maps

La futura reforma del Tramvia Blau suposarà una important transformació urbanística a la zona de l’avinguda Tibidabo, les places Kennedy i Doctor Andreu i el carrer de Bosch i Alsina.

Concretament, tal com va avançar Betevé fa uns dies, un dels canvis més importants serà el que viurà la plaça Kennedy, que passarà a ser una plaça amb molta més vorera per als vianants. Per aconseguir-ho, s’eliminarà la rotonda que hi ha actualment. Tot el costat Llobregat de la plaça serà una zona de pas per als vianants i, amb l’objectiu que tot l’espai sigui més diàfan, es farà una escala per salvar el desnivell entre l’interior de la plaça i el carrer Balmes. Precisament, el trànsit de Balmes, tant de baixada com de pujada, es reordenarà.

D’altra banda, la parada de sortida i final del Tramvia Blau, situada a davant de la Rotonda, es reubicarà uns 50 metres, fins a l’entrada dels Jardins de la Tamarita.

CARRIL BICI
Un altre dels canvis importants serà la construcció d’un carril bici, que anirà en paral·lel a l’avinguda Tibidabo.

De moment no se sap quan començaran les obres. El passat 21 d’agost es va acabar el període de presentació d’ofertes per a la redacció del projecte. La reforma d’aquest tramvia històric i la transformació urbanística de la zona està previst que tingui un cost de 19 milions d’euros.