Presentació de la coordinadora. Foto: Twitter (@GMDemocrataSSTG)

Un total de set associacions de veïns del districte (Sarrià, la Bonanova, Sant Gervasi Sud, Turó Park, el Putxet, el Farró i les Tres Torres) van presentar el 6 de març la Coordinadora d’Associacions de Veïns de Sarrià-Sant Gervasi, que té com a objectiu “poder abordar les necessitats més transversals del districte i, al mateix temps, donar veu a totes les seves associacions”.

Durant la presentació d’aquesta nova coordinadora, els representants d’aquestes entitats veïnals van explicar que el seu principal objectiu és que l’Ajuntament augmenti el pressupost del districte, ja que recorden que “és el que menys inversió rep de tota la ciutat”.

Pel que fa a les principals reivindicacions que afecten el conjunt de Sarrià-Sant Gervasi, les entitats fan una llista amb 13 peticions. Algunes de les més destacades són la finalització de la implantació de l’L9, la reducció dels alts nivells de contaminació, acordar i executar el Pla de Mobilitat del Districte, millorar la vigilància per augmentar l’augment de robatoris, la remodelació del carrer Balmes entre les places Molia i Kennedy i la remodelació de la Via Augusta.

Pel que fa a les peticions concretes del barri, des del Farró reclamen la pacificació de carrers, les Tres Torres vol la pacificació dels entorns del mercat i el Putxet reclama el Centre Cívic del barri. Per la seva banda, des de Sant Gervasi-La Bonanova volen la remodelació i pacificació del carrer Sant Gervasi de Cassoles, la plaça Frederic Soler i les seves zones d’influència, mentre que des de Sarrià reclamen l’esperada biblioteca i el Turó Park el Bus de Barri.