exposarria

Una de les obres exposades per Nuñez que es pot veure a la mostra. Foto cedida

Laia Núñez va posposar la seva carrera artística precisament per aprendre més sobre l’art. Ara, en l’equador del seu aprenentatge a la Facultat de Belles Arts de la UB, i amb un feix de coneixements i d’experiència, ha volgut compartir la seva progressió artística en una exposició que va més enllà de la bellesa: Procés creatiu. Es pot visitar i analitzar-ne tots els detalls ocults al Gema Galdón Hat Gallery (Sta. Teresa, 3), fins al dia de Reis.

Núñez era una artista plàstica autodidacta, amb formació en enginyeria civil, que compaginava la seva afició amb una feina en l’àmbit polític. Fins que va decidir fer un gir important a la seva vida i començar a estudiar Belles Arts. Aquest fet ha resultat decisiu per canviar també la seva mirada. “Sempre m’havia agradat l’art, pintar concretament, però des que he començat a estudiar he descobert que l’art té un vessant que va molt més enllà de la bellesa. Hi ha un vessant social”, afirma a Línia Sarrià. La seva exposició és una bona mostra d’aquesta evolució cap a una artista més compromesa amb el missatge i amb l’art en si mateix.

exposarria

Nuñez, en un moment del seu procés creatiu. Foto cedida

Procés creatiu és, doncs, més que una col·lecció d’obres d’art atractiva, una visió acadèmica de l’art, basada en el llegat de la història i actualitzada amb un llenguatge molt actual. I és també un exercici de les possibilitats i de les noves formes de fer art perquè inclou creació audiovisual, esperit crític, instal·lacions, escultura, pintura i dibuix expandit.

Núñez va ser finalista dels Premis ArtsFad 2017. Entre 2016 i 2019 va ser artista resident a Eart de Barcelona on es va centrar a investigar, a través de la pintura, diferents interpretacions de tècniques de la història de l’art. Actualment, estudia Belles Arts a la UB i es troba centrada a qüestionar, sostenir i expandir, des de la pràctica artística, els temes i tècniques de la història de l’art.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram