La nova ordenança de terrasses que el govern d’Ada Colau i el Gremi de Restauració de Barcelona han pactat i que es va aprovar en el Ple del passat 29 de juny podria ser impugnada. Així ho va anunciar el mateix dia, en un comunicat que va publicar al seu portal web, la FAVB.

La federació, juntament amb entitats com la Plataforma Carrers per a Tothom (que agrupa entitats de vianants i de persones amb diverses discapacitats) o l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS), entre altres, mostra el seu desacord amb l’aprovació d’aquest acord i lamenta que només els regidors de la CUP hi hagin votat en contra. I és que les explicacions del govern municipal, que va assegurar que després d’aquest acord els canvis en la distribució de les terrasses s’adaptarien a les necessitats reals dels veïns de la ciutat, no convencen les entitats. De fet, la FAVB considera aquest pacte ”una regressió de l’ordenança vigent, feta a mida dels interessos del lobby dels restauradors“.

MANCANCES EN ACCESSIBILITAT
Un dels arguments que fan servir la FAVB i la resta d’entitats per mostrar la seva disconformitat amb l’acord és el “retrocés inadmissible” que suposa per a les persones amb discapacitat o amb mobilitat reduïda. En aquest sentit, creuen que la nova ordenança “obriria la possibilitat d’escurçar distàncies lliures de pas a les voreres i la manca d’obligació de separar les terrasses de les façanes, especialment en els indrets que s’anomenen singulars”.

Aquesta situació afectaria, principalment, els cecs i les persones que van en cadira de rodes. Els primers necessiten seguir les façanes dels edificis per orientar-se en els seus trajectes, mentre que el segon col·lectiu veuria com es redueix l’espai que, per llei, està establert que necessiten per poder desplaçar-se amb garanties i seguretat.

“L’ESPAI PÚBLIC, EN MANS PRIVADES”
La FAVB i la resta d’entitats denunciants també exposen, per argumentar la seva negativa a l’ordenança, que aquesta provocarà una major ocupació de l’espai públic amb finalitats privades i que farà que alguns elements del mobiliari urbà, com els bancs, s’hagin de moure.

Segons els denunciants, en aquesta nova ordenança “es repeteix el mateix patró que en el projecte de l’Espai Barça: els lobbies de la ciutat dicten l’agenda de l’Ajuntament i hi ha una gran manca de participació i de transparència”.

Així, per tots aquests motius, les entitats s’estan plantejant presentar una impugnació a la nova ordenança.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram