Els gossos ja no poden entrar al Turó Park. Foto: Línia Sarrià-Sant Gervasi

Els gossos ja no poden accedir al Turó Park. El passat 3 d’abril va entrar en funcionament la prohibició després que obrís les seves portes la nova àrea per aquests animals que s’ha fet a la zona dels Jardins de Piscines i Esports. L’objectiu municipal és que no es malmeti tota la nova vegetació que s’ha plantat al parc, que en els últims anys s’havia anat deteriorant.

Aquest nou espai fa una mica més de 1.1000 metres quadrats i té diferents jocs d’agilitat, un abeurador i un espai d’estada per als propietaris. L’aposta municipal per prohibir que els gossos entrin al Turó Park va crear polèmica fa uns mesos quan es va anunciar i continua sense agradar a alguns veïns de la zona. De fet, d’ençà que la prohibició està en marxa s’han pogut veure alguns propietaris de gossos que se salten la nova normativa. Aquests propietaris han volgut deixar clar que, tot i la prohibició, de moment tenen previst continuar portant el seu gos al parc. De moment l’Ajuntament no els multarà però ha desplegat informadors perquè avisin a la gent que a partir d’ara han de dur el seu gos a l’àrea dels Jardins de Piscines i Esports.

Des de l’Associació de Veïns i Comerciants Turó Parc consideren que la zona més adequada per fer la nova àrea de gossos hauria estat als Jardins de Can Castelló. Bartolomé Criado, el seu president, afirma que “allà hi ha un triangle de 3.000 metres quadrats que no es fa servir”.