Pessebre tradicional

Foto: A. Bofill

El pessebrisme, la representació del naixement de Jesús de Natzaret, és una antiga tradició a Catalunya que es remunta al segle XIV. Amb el temps ha anat evolucionant, amb nous materials i també noves maneres de relatar la història de Jesús, però l’essència continua vigent, en bona part gràcies a la feina dels pessebristes. I el millor moment per admirar aquesta tasca és la Biennal del Pessebre Català, que enguany celebra la seva XIX edició, del 25 de novembre al 14 de gener, a la Capella Reial de Santa Àgata.

La Biennal del Pessebre Català acull una gran exposició de diorames

Organitzat per la Federació Catalana de Pessebristes, l’Associació de Pessebristes de Barcelona i els Pessebristes de Ciutat Vella, aquest esdeveniment reuneix una extensa exposició de diorames de diverses entitats de tota Catalunya i també d’associacions internacionals. És una autèntica immersió en una activitat artesana de gran valor i molt estimada a Catalunya, i una oportunitat única per gaudir de les propostes artístiques del pessebrisme català actual. Per aquesta raó forma part del programa BCNx10, impulsat per l’Ajuntament amb fons de l’impost turístic i gestionat per Turisme de Barcelona.

El pessebre de Sant Francesc

Enguany, a més, se celebra un aniversari molt especial per al sector: es compleixen 800 anys des del primer pessebre documentat històricament. Aquell any, el 1223, Sant Francesc d’Assís va triar una cova ubicada a Greccio, a Itàlia, per fer una representació del naixement. Es considera, doncs, que és la data fundacional de la tradició. Amb motiu de la celebració, hi haurà nombrosos actes al llarg de l’any i aquest serà el tema central d’aquesta edició de la Biennal.

Trobareu més informació al respecte a visitbarcelona.com/BCNX10.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram