Una imatge de l’acte celebrat a la seu del Districte. Foto: Districte

L’espai públic de Sarrià-Sant Gervasi es feminitza després que recentment s’han batejat cinc espais del districte amb noms de dona.

Concretament, les dones homenatjades són la ceramista i mestra de ceramistes, Angelina Alòs i Tormo, que dona nom a una placeta entre els carrers de la Mara de Déu de Núria, de Salvador Mundi i la Via Augusta; la pianista Maria Carbonell i Mumbrú, que dona nom a uns jardins que hi ha al parc del torrent del Maduixer; l’escultora Maria Luisa Granero, que dona nom a una plaça en una lateral del carrer d’Iradier, a tocar del carrer de Pomaret; i les germanes Carme i Enriqueta Soriano i Tresserra, totes dues nedadores, que donen nom a la plaça situada entre els carrers de Ganduxer, de Santa Fe de Nou Mèxic i del Doctor Fleming, a la zona on hi havia hagut Piscines i Esports.

ACTE DE CELEBRACIÓ
Per commemorar el bateig d’aquests espais es va celebrar fa pocs dies un acte a la seu del Districte. Les famílies de les cinc dones van rebre un obsequi en forma d’una reproducció de la placa de nomenclàtor amb el nom de la respectiva familiar de mans del conseller del Districte, Joan Manel del Llano. Del Llano va va destacar el treball del Consell de les Dones de SarriàSant Gervasi, que és l’òrgan que va proposar i ha impulsat que es poses el nom d’aquestes cinc dones a quatre espais públics amb l’objectiu de reduir la gran diferencia de presència al nomenclàtor d’homes i dones.

Durant l’acte, un familiar de cadascuna de les cinc dones va recordar la personalitat de les homenatjades. Joaquim Vilar va parlar de la seva sogra, Angelina Alòs, que va ser mestra de molts ceramistes. El net de Maria Carbonell, Marc Santandreu, va recordar com la seva àvia va formar duet amb el seu marit, el violinista i compositor, Joan Massià, a qui va inspirar bona part de la seva obra. Enric Galcerà va explicar com la seva mare, Maria Luisa Granero, va voler ser artista des de ben petita, fins que va aconseguir triomfar com a escultora. Finalment, les filles d’Enriqueta i Carme Soriano, Emma Gamper Soriano i Mercè Burset Soriano, van recordar la passió de les seves mares per l’esport, passió que ha passat a una part de la família, ja que la filla i els nets també fan natació.