El Centre de Sarrià acull fins al 22 de febrer una exposició sobre la primera revista feminista que va existir a Catalunya, la ‘Feminal’.

Nascuda el 1907, la revista va tenir una gran influència en la renovació de l’imaginari de les dones de l’època. ‘Feminal’ va reunir a les seves pàgines articles que compartien la preocupació per les dones en un moment on la necessària modernització de la societat era una qüestió candent. A través d’un grup de corresponsals a França i Anglaterra també va aconseguir recollir les idees dels moviments feministes sorgits en aquell moment arreu d’Europa.

La impulsora, animadora i directora de la revista va ser Carme Karr i va tenir una important xarxa de col·laboradores, com ara, Maria Pi, Caterina Albert, Narcisa Freixes, Lluïsa Vidal i Lola Anglada, entre altres.

‘Feminal’ va tenir continuïtat fins al 1917 i el 1925 va convertir-se en portaveu de l’entitat Acció Femenina. En aquesta altra etapa estava escrita en castellà a causa de la dictadura de Primo de Rivera.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram