L’escola Sant Ignasi, en el punt de mira per presumptes abusos. Foto: Arxiu

Segueixen les denúncies per presumptes abusos de pares jesuïtes de l’escola Sant Ignasi de Sarrià. Després dels dos primers casos denunciats per dos germans que haurien patit abusos fa 35 anys de l’exdirector Lluís Tó, que va morir, i del pare Pere Sala, el passat mes de març dos homes van denunciar que també van ser víctimes d’abusos.

La primera de les dues noves denúncies, avançada per RAC1, és la d’un home que té 48 anys i que a principis dels 80 hauria estat víctima d’abusos del mateix Tó­ i del professor Antoni Roigé. Segons va explicar Ignacio D­.B., els abusos s’haurien comès al despatx de Tó i en unes colònies.

Uns dies més tard d’aquesta tercera denúncia, un home que ara té 64 anys va denunciar als Mossos d’Esquadra un exprofessor seu del centre, el pare G. Segons el seu relat, també fet a RAC1, els abusos haurien tingut lloc a la mateixa escola l’any 1965, quan ell tenia 12 anys.

En paral·lel, els germans que van fer públics els primers casos van presentar a finals de març una denúncia a l’Arquebisbat de Barcelona, que enviarà la documentació al Vaticà perquè pugui començar la investigació canònica. Un dels dos germans també va formalitzar la denúncia policial, ja que encara no ho havia fet.

Els casos, però, no s’acaben aquí, ja que tres dones han explicat que haurien patit tocaments per part del pare Tó.

L’ESCOLA HO INVESTIGA
Per la seva banda, la Fundació Jesuïtes Educació explica que té una investigació en marxa i detalla que han entrevistat 19 persones que s’han posat en contacte amb l’escola. A banda, demanen perdó “pel sofriment que alguns jesuïtes han infligit” i afegeixen que els “avergonyeix” no haver-ho “sabut evitar en el passat”.