El Consell de Barri de les Tres Torres (a baix). Foto: Twitter (@MontseCantinMas)

Sarrià-Sant Gervasi arrossega des de fa anys, tal com han denunciat en més d’una ocasió algunes entitats veïnals i també l’actual regidor socialista Albert Batlle, un problema d’infrafinançament que ha provocat que hi hagi moltes inversions pendents. Un exemple d’aquesta situació es va poder veure durant els diferents Consells de Barri del passat mes de novembre, on alguns dels veïns que van assistir a les sessions van reclamar diverses inversions i equipaments.

Un exemple es va poder veure al Consell de Barri de Sarrià del 13 de novembre, on l’Associació de Veïns de Sarrià va tornar a reclamar la construcció de la nova biblioteca. També va exposar la seva reivindicació la plataforma La Sarrianenca, que agrupa una quinzena d’entitats. La plataforma va reclamar la cessió d’un local del carrer Sagrat Cor. D’altra banda, l’Associació Cultural Casa Orlandai va demanar informació sobre les casetes d’Hort de la Vila i el possible casal per a joves que ha d’acollir.

Pel que fa al Consell de Barri de les Tres Torres, la trobada, celebrada el 18 de novembre, va servir perquè l’associació de veïns presentés un document amb totes les prioritats per al barri de cara a aquest mandat. El president de l’entitat, Lluís Tusell, va fer una intervenció per denunciar la “manca d’inversió” que pateix el barri des de fa any. Tusell va dir que durant aquest mandat s’ha de pacificar l’entorn del Mercat de Les Tres Torres, va demanar la recuperació del pla d’inversió que preveia la retirada dels pals telefònics que encara hi ha al barri, la reforma del carrer Vergós o, entre altres, la construcció de la primera escola bressol municipal del barri.

Una altra de les qüestions que preocupen els veïns és la de la inseguretat. Aquest tema va aparèixer al Consell de Barri del Putxet i el Farró del 21 de novembre, on també es va evidenciar la preocupació amb les ocupacions i amb els problemes de circulació. Un dia abans, al Consell de Barri de Sant Gervasi-La Bonanova també es va parlar de la seguretat viària i es van posar al damunt la taula possibles solucions per a la seva millora.