Maleras i Gelabert, amb el guardó. Foto: Edu Bayer / Ajuntament

Els ballarins i coreògrafs Cesc Gelabert i Anna Maleras van rebre ahir la Medalla d’Or al Mèrit Cultural en un acte que es va celebrar al saló de Cent de l’Ajuntament. Gelabert és veí del barri del Putxet i el Farró, mentre que Maleras té la seva escola de dansa al barri de Sant Gervasi-Galvany.

Durant l’entrega del guardó, l’alcaldessa Colau va destacar “la vocació per l’educació, la capacitat de compartir coneixement i la passió pel seu ofici” dels premiats. En el cas de Gelabert, el guardó remarca la seva tasca per connectar Barcelona “amb la modernitat” en el món de la dansa, la “qualitat” de les seves creacions i la seva condició de pioner en l’exportació de dansa feta a Catalunya “d’alta qualitat”. A Maleras, per la seva banda, se li reconeix el seu “paper cabdal” en la internacionalització de Barcelona com a centre mundial de dansa, generant l’entrada de nous corrents artístics a la ciutat i exportant-la alhora com a centre de formació de primer nivell, així com per la seva feina única com a formadora de generacions senceres de ballarins barcelonins.

Durant el seu discurs, Gelabert va afirmar que el seu somni és que “la dansa i altres formes d’art i coneixement estiguin presents al nucli dur de la cultura”. El ballarí va remarcar que li agradaria que no fos només una assignatura complementària. Per la seva part, Maleras va destacar que s’ha d’apostar per la dansa perquè està “una mica descuidada”. “Es necessita gent que lluiti per la dansa i que Barcelona estigui més forta en aquesta cultura que està deixada”, va concloure.