El consistori augmentarà enguany en 20 milions d’euros la despesa social. Els recursos permetran incrementar l’atenció a les persones en 12 milions i la inversió en equipaments socials en 8,2 milions d’euros més.

Un milió d’aquests euros es destinarà a garantir un servei de berenar-sopar per a un miler d’infants que pateixen dèficit d’alimentació.

Dos més, serviran per incrementar el servei de teleassistència, una mesura que preveu acabar amb l’actual llista d’espera en la qual ja hi ha 800 avis.

A través d’aquest pacte s’acorda que tres milions d’euros es destinaran a augmentar la cobertura del servei d’atenció domiciliària per a persones dependents.

De la mateixa manera, també augmenten en un milió les ajudes a les famílies per pagar el pis o l’alimentació així com les subvencions complementàries per a l’accés a la vivenda (400.000 euros).

En aquest sentit, també s’incrementa el suport a les famílies desnonades namb una partida de 200.000 euros i es crea una línia extraordinària per a entitats (un milió).

D’altra banda, per al reforç de programes socials per a menors iniciats en el consum de drogues i alcohol l’Ajuntament destinarà 2,6 milions.

En l’àmbit d’equipaments, es renovaran o construiran casals de barri, d’avis i centres de serveis socials així com un centre integral per a persones sense sostre que encara no està determinat on s’ubicarà.

Més menjadors socials

A principis d’any quedaven tres districtes de la ciutat sense menjador social, una realitat a la que el consistori li va posar remei ràpidament.

El districte de Sarrià-Sant Gervasi era un dels territoris on encara no s’hi havia creat un servei municipal d’aquest tipus.

Va ser al mes de gener quan finalment es va posar en marxa amb una capacitat per a 100 persones.

Aquest menjador és de titularitat concertada juntament amb l’entitat Fundació Futur, encarregada de gestionar el servei. El director, Eduardo

Vicente, explica que el perfil d’usuaris ha canviat molt degut a l’actual situació econòmica i que “la majoria de gent que hi menja no viu al carrer”.

D’altra banda, el servei també permet la creació de llocs de treball. “Les netejadores, per exemple, són persones que ens venen en risc d’exclusió social.

També ens canalitzen gent que ens ve des de presons i des dels centres de serveis socials, això provoca una dinàmica de donar feina a gent que sinó ho tindria molt difícil”, explica Vicente.

Al centre, també s’hi programen activitats organitzades per educadors socials.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram