Els entrenaments han tornat, però encara no es jugaran partits. Foto: CPS

La intenció de la Federació Catalana de Futbol (FCF) era que les lligues que organitza, absolutes i de base, tornessin a posar-se en marxa el cap de setmana dels dies 5 i 6 d’aquest mes. De fet, l’organisme havia dit que es plantejava començar-les de forma unilateral si els equips podien entrenar de nou el 23 de novembre (com així va ser), però finalment a finals del mes passat es va oficialitzar que les lligues tornaran el cap de setmana de després de Reis (i algunes encara més endavant) i amb una configuració diferent a la que tenien inicialment.

Això afecta equips com el CP Sarrià, el Sant Ignasi, els Vallvidrera Senglars, el Racing Sarrià, l’Escola Pia i el Col·legi Sagrat Cor, entre altres. El passat 30 de novembre es va presentar la proposta de represa en una reunió telemàtica, en la qual es va explicar que es preveu la reducció a la meitat de totes les lligues, de tal manera que a Segona Catalana (on hi ha el CPS i el Sant Ignasi) es disputarà tota la primera fase, però els ascensos es decidiran en una eliminatòria d’anada i tornada entre els campions de cada subgrup i que els descensos seran directes segons la classificació final per posicions.

La resta de categories (Tercera i Quarta Catalana i tot el futbol base) es jugarà la lliga regular a una volta de competició, mantenint en tots els casos les agrupacions actuals.

L’únic conjunt que queda fora d’aquestes mesures, per competir en la Tercera Divisió de futbol sala, és el Jesús-Maria. Els de Sant Gervasi afrontaran dos partits més abans de les vacances de Nadal, el primer compromís de la segona volta del grup 2 de la categoria. L’equip jugarà demà passat a dos quarts de set de la tarda a la pista de l’Estel Vallseca i tancarà l’any 2020 el dissabte 19 a la pista de l’AECS de l’Hospitalet. El Jesús-Maria no tornarà a competir fins el 9 de gener, quan rebrà el CFS Eixample.