Aquest és el millor croissant artesà de mantega de tot l’Estat. Foto: Pastisseria Canal

La pastisseria Canal fa el millor croissant artesà de mantega de tot l’Estat. No és una valoració personal ni una exageració del client més fidel, és el veredicte del jurat d’un concurs organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona i celebrat el passat dia 4, en el qual van participar 54 pastissers amb una dotzena de croissants cadascú. El negoci de Sant Gervasi, amb locals al número 15 del carrer Calvet i al 566 de Muntaner, ja havia obtingut aquest reconeixement el 2016 i el 2019.

Darrere d’aquest èxit hi ha un nom: Toni Vera. És l’autor de la delícia que ha convertit la pastisseria Canal en campiona estatal en tres ocasions però, tot i això, assegura que no s’esperava la victòria. “Hi havia molt de nivell, almenys deu participants mereixien guanyar”, diu, alhora que admet que el dia 4 va aconseguir fer “el croissant perfecte”. “Ja ens comencem a creure que ho estem fent bé”, afegeix, mentre se li escapa un riure humil.

I quin és el secret? Vera ho té clar: producte de qualitat i un procés d’elaboració lent. “Comprem la millor mantega, fem un preferment que deixem 24 hores a la nevera i respectem els temps”, detalla. De fet, aquesta és la fórmula que han seguit sempre: “No l’hem canviat perquè ens funciona i als clients els agrada. Si a ells no els agradés, la canviaríem”, defensa.

La botiga del carrer Muntaner, un dels dos locals de Canal. Foto: Pastisseria Canal

La resposta no s’ha fet esperar

El reconeixement que ha rebut la pastisseria Canal s’ha traduït en un augment espectacular de clientela. Dilluns, un dia abans del premi, van vendre 120 croissants, una xifra “normal”, segons Vera. Ahir van arribar a vendre’n 800 i aquest dijous al matí ja anaven camí dels mil.

Tot plegat, amb les mateixes instal·lacions i el mateix personal amb què van començar la setmana, si ve aviat tindran el reforç d’alguns estudiants de pastisseria per fer front al “cap de setmana dur” que els espera. Sigui com sigui, encaren aquest pic de feina amb ganes i agraïment.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram