Foto: Ajuntament

Una docusèrie que mostra la vitalitat del comerç barceloní. Gent de Mercats i Comerços, de TV3, continua l’emissió dels capítols de la seva segona temporada i estrena, cada diumenge a tres quarts i 5 minuts d’11 de la nit, un nou episodi que explica la vida quotidiana a desenes de comerços i mercats, tant de la ciutat com de la resta de Catalunya, centrant-se tant en l’activitat econòmica com en les persones que hi treballen i que hi fan les seves compres. Els dos primers episodis es van emetre durant el mes de desembre de l’any passat i des del passat 14 de març la programació ha tornat a posar-se en marxa.

Ràpid Sabater, de Nou Barris, la Farmàcia Antiga de les Corts i els bars Maravillas i Bolero, també d’aquest districte, van ser els establiments protagonistes de l’últim episodi del mes de març, el tercer de la segona temporada, mentre que al primer capítol emès aquest mes d’abril el protagonisme va ser per a la Cambra dels Encanteris i el bar Aparici, del districte de Sant Andreu, i per al gastrobar Stop&Mos i la xurreria J. Alapuente, comerços situats a prop de la plaça de les Glòries.

En aquesta segona temporada, Gent de Mercats i Comerços continua donant la veu als pagesos i ramaders amb parada fixa al mercat, als venedors que han decidit començar-hi un negoci o als fills de llargues nissagues i als compradors de tota la vida o bé als nous que han descobert els temples del producte fresc. La docusèrie va arrencar amb dos capítols en els quals es descobria els mercats de Santa Caterina i del Clot (als districtes de Ciutat Vella i Sant Martí, respectivament), i també va passar per espais emblemàtics com el mercat del Ninot (l’Eixample) i el del barri de Sarrià. Els de les Corts i la Guineueta (Nou Barris) també han tingut el seu espai de protagonisme en els últims episodis.

Tots els programes, tant de la temporada que està en marxa com de la primera, es poden consultar a la carta al portal web de TV3, un cop s’han emès per la televisió. De la mateixa manera, tots els diumenges al matí del mes de març i fins al 18 d’abril, Televisió de Catalunya també fa la reemissió d’alguns capítols en la franja horària de dos quarts d’una del migdia i de tres quarts de 12 de la nit, tot just quan s’ha acabat l’estrena dels nous episodis.