Maragall, entre els líders del comerç barceloní. Foto: Twitter (@eixosbcn)

La Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta segueixen amb la seva ronda de trobades amb els candidats a l’alcaldia de cara a les eleccions del mes de maig. Després de Manuel Valls (Barcelona Capital Europea) i Josep Bou (PP), el tercer protagonista va ser, el passat 5 de febrer, Ernest Maragall (ERC).

Durant la primera part de la seva intervenció, Maragall va explicar als representants del comerç que un dels seus objectius és evitar que “Barcelona sigui una ciutat franquícia”. Segons el candidat d’ERC, “aquests formats comercials no poden expulsar, ni substituir, ni condicionar el comerç de proximitat, que és el que realment defineix la ciutat”.

Tot seguit, Maragall va apuntar que per al sector del comerç és clau la posada en marxa de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana, un model de col·laboració públic-privat destinat a millorar la gestió i facilitar la promoció de zones urbanes i de serveis. Per implementar-les, va afegir Maragall, fa falta “iniciativa política”.

TOP MANTA
Respecte d’una de les qüestions que preocupa més els comerciants, el Top Manta, Maragall va afirmar que “qui garanteixi la solució del problema del top manta menteix”, ja que es tracta d’un problema “d’una gran complexitat social, estructural i global”. Segons el candidat republicà, no hi ha una solució única i cal “treballar la integració social i generar nous hàbits de civisme entre els ciutadans”.