Les braves del Tomás són tot un clàssic. Foto: El Tomás de Sarrià

L’emblemàtic bar El Tomás de Sarrià va ser premiat a mitjans de febrer amb un dels tres guardons dels Premis Restauració.

Concretament, l’establiment sarrianenc es va endur el premi a la categoria ‘Integració al barri’ per, tal com va destacar el jurat, “ser patrimoni de districte i de la ciutat de Barcelona amb una història de 100 anys”. Aquest emblemàtic bar és conegut, principalment, per les seves patates braves i és tota una institució del barri i la ciutat. Situat al carrer Major, és una antiga bodega d’aspecte tradicional amb les tapes com a especialitat. Des de la seva llarga barra, o des de les taules, els clients poden apreciar la frenètica activitat de tots els cambrers del local, que serveixen una gran impressionant de racions de patates braves cada dia.

DOS PREMIS MÉS
En els mateixos Premis Barcelona Restauració es va premiar el restaurant Granja Elena, del barri de la Zona Franca del districte de Sants-Montjuïc, en la categoria ‘Qualitat gastronòmica’, i el restaurant En Ville, del barri del Raval del districte de Ciutat Vella, es va endur el guardó a ‘Local notori o innovador’. Els premis van ser creats fa dos anys per l’Ajuntament.