Alguns comerços han tancat definitivament. Foto: Línia

La Fundació Barcelona Comerç ha alertat que l’afluència de clients al comerç local ha caigut entre un 10% i un 30% al conjunt de la ciutat en comparació amb les xifres prèvies a la pandèmia del coronavirus. Això, segon el mateix estudi d’aquesta entitat, ha fet que les vendes s’hagin reduït en un 25% en la meitat de les botigues. D’altra banda, els comerços que han pogut mantenir la mateixa facturació representen el 24% del total.

Una altra de les conseqüències negatives de la situació actual és que una mica més del 3% dels comerços ja han tancat definitivament, una xifra que podria arribar entre el 10% i el 15% a finals d’anys, segons els càlculs que fa Barcelona Comerç. Per tot plegat, el president de Barcelona Comerç, Salva Vendrell, ha advertit que “si les vendes durant la tardor i la campanya de Nadal no van bé i no es prenen ja decisions estructurals a favor del comerç de proximitat, el percentatge podria arribar fins al 30%”. Qui també ha fet un crit d’alerta sobre la gravetat de la situació és la consellera d’Empresa, Carme Chacón, que ha dit que al conjunt de Catalunya un 30% dels comerços no reobriran les portes després de la pandèmia.

IMPACTE ALS BARRIS
Les zones on el comerç està patint més és a Mandri (Sarrià-Sant Gervasi), Fabra Centre (Sant Andreu), Poble-sec i el Paral·lel (Sants Montjuïc) i Sagrada Família (Eixample), on la davallada ha estat d’entre un 25% i un 30%. A la zona del Cor d’Horta i del carrer de Sants i la Creu Coberta el descens ha estat d’entre un 10% i un 15%.