El restaurant Vivanda de Sarrià, premiat per Barcelona Comerç. Foto: Barcelona Comerç

El restaurant Vivanda de Sarrià és el millor de la ciutat, segons la fundació Barcelona Comerç. L’entitat va celebrar aquest dijous, 1 de desembre, a l’Hotel Intercontinental la 18a edició dels Premis Barcelona Comerç, que van reconèixer el restaurant del número 134 del carrer Major de Sarrià. Concretament, el Vivanda va rebre el premi al millor establiment de restauració.

El jurat va distingir aquest restaurant “per treballar per l’excel·lència del producte i la cuina”, així com per “l’esforç quotidià” de l’equip per “preservar el patrimoni i la tradició gastronòmica de casa nostra, a través de la innovació i creativitat”. Tot plegat, segons els responsables del premi, “sense perdre mai la connexió amb el barri”.

Tal com recorden des de Barcelona Comerç, el Vivanda forma part de la llista Bib Gourmand de la Guia Michelin, que reconeix els restaurants que ofereixen cuina de qualitat a preus moderats. Aquest fet, sumat a l’afluència de clients del barri i de tota la ciutat que rep el restaurant, han estat motius de pes per a l’entrega del guardó.

Rere l’èxit del Vivanda hi ha Gabi Calzado, que el va inaugurar fa gairebé quaranta anys, i el xef Jordi Vila, soci del negoci des de fa més de vint anys.

Un moment difícil

En el seu discurs durant la gala, el president de Barcelona Comerç, Salva Vendrell, va fer una crida al suport de les institucions. Va recordar que “el comerç encara no s’ha recuperat dels efectes de la pandèmia” i que això se suma a “nous reptes, com la pujada de preus dels subministraments i l’encariment de les matèries primeres”. Per acabar-ho d’adobar, va dir, el sector es troba “en plena transformació” i està bregant “per ser més competitiu”. “No ho podem fer sols. Necessitem l’administració i ho recordarem a cada oportunitat que se’ns presenti”, va rematar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram