La pandèmia està provocant molts problemes al comerç local. Foto: Albert Cadanet / ACN

El Govern de la Generalitat reduirà a la meitat els lloguers dels locals comercials tancats forçosament per la pandèmia en cas que arrendatari i propietari no es posin d’acord en altres modificacions, segons ha avançat l’ACN.

La mesura, que s’aprovarà via decret avui, preveu que els llogaters puguin demanar canvis “raonables” en les condicions del contracte però que, si no hi ha acord a través de la negociació, es forci la reducció al 50% del lloguer mentre duri la suspensió total de l’activitat o la reducció proporcional en cas de restriccions parcials.

Per donar cobertura legal a la mesura, el Govern de la Generalitat haurà d’aprovar en el termini màxim de dos anys un nou projecte de llei per incorporar a l’ordenament jurídic una clàusula especial. Aquesta permetrà establir la regulació necessària per renegociar un contracte en cas de “canvis imprevistos de circumstàncies”.

Un dels sectors més beneficiats pel decret és el de la restauració. D’acord amb les fonts consultades per l’ACN, el fet que els bars i restaurant ofereixin entrega a domicili o recollida al local no afectarà la possibilitat d’exigir la reducció al 50% del preu del lloguer.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram