Can Raventós està situat entre els carrers de Bonaplata i Fontcuberta. Foto: Arxiu

La plataforma Defensem Can Raventós i l’Associació de Veïns de Sarrià han denunciat que el projecte que preveu la construcció de 36 pisos al jardí de la finca de Can Raventós, entre els carrers de Bonaplata i Fontcuberta Sarrià, es pot acabar aprovant.

El crit d’alerta el va llançar la plataforma aquest dilluns, quan els seus integrants es van assabentar que a la tarda es votava el projecte a la Comissió d’Urbanisme. Tot i això, la votació no va tirar endavant, ja que només hi van votar a favor els dos partits del govern municipal i Barcelona pel Canvi. Ciutadans es va abstenir i JxCAT, ERC i el PP van fer reserva de vot de cara el 23 de setembre, quan hi haurà la votació definitiva al ple municipal. És a dir, el projecte podria tirar endavant el dia 23 si algun partit més hi vota a favor.

Des de Defensem Can Raventós denuncien la falta de “transparència” de l’Ajuntament amb aquest projecte, al mateix temps que recorden que el plenari del Districte “va tombar la proposta perquè no s’adiu a la normativa”. D’altra banda, també cal tenir present que l’AV Sarrià i el veïnat de la finca van presentar al·legacions i gairebé un miler de firmes per preservar la casa catalogada i el seu jardí, del qual afirmen que és “l’únic pulmó verd del centre històric de Sarrià”.

EQUIPAMENTS DE BARRI
A l’abril de l’any passat el projecte va quedar frenat després que la promotora així ho decidís. La decisió va arribar després de les al·legacions veïnals, que ja van aconseguir deixar en suspens la construcció d’aquests pisos l’any 2016. Ara, però, la promotora vol tornar a impulsar el projecte i caldrà veure quin és el desenllaç.

Des de Defensem Can Raventós consideren que l’edifici de Can Raventós i tot el jardí siguin públics. Demanen que podria ser un espai per a les entitats del barri que ara mateix no tenen seu, com per exemple les de cultura popular o les juvenils, que es combinés amb un centre de dia per a la gent gran. Per això, creuen que l’Ajuntament hauria de fer una permuta de l’edificabilitat que té el jardí amb un altre lloc del districte o la ciutat i la posterior requalificació del jardí com a zona verda.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram