El llaç que va penjar el CDR va ser retirat al cap de dues hores. Foto: CDR Sarrià

El llaç groc, el símbol que demana la llibertat dels presos polítics, ha protagonitzat una nova polèmica al districte. El 22 d’octubre JxCAT va proposar al Consell Plenari tornar-lo a penjar al balcó de la seu del Districte un cop passades les eleccions generals del 10 de novembre. Només ERC va votar a favor d’aquesta proposta, mentre que la resta de partits –BComú, BxCanvi, PSC, PP i Cs– hi van votar en contra.

La façana de la seu va lluir el llaç groc des que van entrar a la presó els líders independentistes fins que va començar la campanya de les eleccions municipals del 26 de maig. El motiu de la retirada del símbol va ser l’obligació dels edificis públics de preservar la neutralitat política en campanya electoral. Ara, però, la decisió es mantindrà gràcies al vot contrari de la majoria de grups a la proposta de JxCAT.

EL CDR PASSA A L’ACCIÓ
Davant d’aquesta situació, membres del CDR de Sarrià van decidir no quedar-se quiets. Cinc dies després del Consell Plenari van penjar ells mateixos el llaç a la façana de l’edifici i ho van anunciar a les xarxes socials. “Restituïm el llaç groc manllevat per aquells que en una suposada defensa de la neutralitat institucional trepitgen drets polítics i civils dels catalans”, van afirmar, etiquetant la presidenta del Districte, Eva Parera (Bcn pel Canvi) i el regidor Albert Batlle (PSC).

Aquesta acció, no obstant, va servir de poc: al cap de dues hores, el llaç ja no hi era. Des del seu compte de Twitter, el CDR va explicar els fets i va criticar que altres qüestions del districte no es resolguin amb tanta rapidesa. “Ja ens agradaria percebre el mateix sentit d’urgència amb temes com la Biblioteca de Sarrià, l’L9, la crema de l’Ateneu i tants altres problemes que té el districte”, va lamentar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram