Bartolomé Criado, amb la medalla, al costat d’Ada Colau. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament va reconèixer a finals de novembre amb la Medalla d’Honor de la Ciutat 15 entitats de Barcelona i 10 persones a títol individual per la seva “contribució al desenvolupament de la consciència ciutadana, per les seves virtuts i els seus valors cívics”.

En el cas de Sarrià-Sant Gervasi, el reconeixement va ser per Bartolomé Criado i pel Centro Asturiano de Barcelona. Criado és des de l’any 2008 el president de l’Associació de Veïns i Comerciants del Turó Parc (ACiVTP), des d’on desenvolupa una tasca activa per millorar el barri del Turó Parc, tant des del vessant veïnal com comercial. Criado ja havia rebut anteriorment la medalla del mèrit de la Guàrdia Urbana i el Distintiu Blau dels Mossos d’Esquadra.

Per la seva banda, el Centro Asturiano és una entitat fundada el 1952 i que té com a objectiu “l’agrupació dels asturians i dels que, sense ser-ho, simpatitzen amb Astúries, la seva cultura i tradició, divulgant les seves característiques regionals, socials i materials afavorint el seu mutu coneixement, aproximació i estima”.

La Medalla d’Honor va ser creada el 1997 en commemoració del centenari de les annexions a la ciutat dels diferents pobles i viles del Pla. De les 25 que s’entreguen, cinc són en l’àmbit de ciutat i 20 de districte.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram