Una imatge del grup de teatre de la gent gran del Centre Cívic Vil·la Florida. Foto: Segona Mostra de Teatre

Barcelona és una de les grans capitals europees del teatre i cada any acull obres d’una gran qualitat. El teatre de la ciutat, però, també té un circuit amateur molt potent -amb un bon nombre de companyies- i aquests dies es demostra al districte. I és que el teatre amateur de Sarrià-Sant Gervasi ja viu, per segon any consecutiu, el seu mes més especial amb l’inici de la Segona Mostra de Teatre, que va arrencar divendres passat al Centre Cívic Vil·la Florida.

L’estrena del cicle va anar a càrrec de la companyia La Bombeta Companyia Teatral amb el seu espectacle ‘Prometeu’. El públic va poder gaudir d’aquesta obra basada en aquest personatge de la mitologia grega: un lladre de foc castigat per Zeus per robar el foc dels déus i donar-los als homes pel seu ús, que acaba condemnat a ser encadenat a la fi del món durant tota l’eternitat.

La mostra, que ha programat tres representacions més (6, 20 i 27 de novembre), continuarà aquest divendres amb l’obra ‘Quina Barra’, de la companyia l’Elenc Teatral J. V. Foix. Es tracta d’una adaptació d’aquest grup que representa escenes quotidianes amb les quals el públic s’hi pot identificar i que, de ben segur, voldria trobar-s’hi. Aquestes, però, també generaran dubtes entre la gent, que amb tota probabilitat acabarà deixant anar un “quina barra que tenen alguns de fer-nos creure allò que no són”.

La següent obra, la del 20 de novembre, serà l’espectacle ‘Coi de criatures’ de la companyia La Fontmontina, una adaptació lliure de textos de diferents autors que mostra la ingenuïtat dels nens i la seva relació amb els adults i com aquests projecten en els fills les seves frustracions i com els més petits veuen el món dels adults. Tot plegat, en clau d’humor i portat als extrems de la sàtira més crua.

Per últim, el dia 27 de novembre la companyia Teatre Molt Particular, el grup de teatre de la gent gran del Centre Cívic Vil·la Florida, portarà a l’escenari ‘El testament d’en Nasi’, una adaptació d’un conte extret de ‘Lo cristià’ -una enciclopèdia impulsada per Pere el Cerimoniós i redactada per Francesc d’Eiximenis entre 1379 i 1392 que va marcar una fita important en la literatura occidental-, on s’explica com la Quitèria, convençuda de la injustícia del testament d’en Nasi, el seu difunt marit, aconsegueix millorar l’herència. Aquesta obra servirà per clausurar la segona edició de la Mostra de Teatre de Sarrià-Sant Gervasi.

Totes les obres es representen a partir de les set de la tarda. L’entrada és gratuïta però cal fer reserva, ja que l’aforament al Vil·la Florida és limitat.

Un bon planter teatral

La Segona Mostra de Teatre de Sarrià-Sant Gervasi és una iniciativa del Districte per promocionar el teatre local i té la col·laboració de diferents entitats i companyies de teatre amateur dels barris.

El teatre és una disciplina que s’ha desenvolupat molt bé entre el fèrtil teixit associatiu de la ciutat. Hi ha una gran diversitat de grups i companyies que cultiven tot tipus d’estils, des de musicals, comèdies, drames, monòlegs, varietats, òpera… Els actors i actrius amateurs dediquen hores i hores a la preparació de les obres per oferir al públic un producte de qualitat que, sovint, té poca cosa a envejar a les obres fetes per actors i actrius professionals i que també destaca per oferir propostes arriscades i de qualitat, tant clàssiques com contemporànies.

Des de 1985 aquestes petites companyies també disposen de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram