La Casa Orlandai es gestiona de forma comunitària. Foto: Casa Orlandai

Barcelona és una ciutat referent en la gestió comunitària, un model que té a Sarrià-Sant Gervasi un dels seus màxims exponents gràcies a la Casa Orlandai.

Ara, Anna Subirats i Oriol Barba han publicat el llibre ‘Gestió comunitària i transformació social’, que recull i intenta ordenar les diferents experiències de gestió comunitària que hi ha actualment a la ciutat per analitzar després el potencial i els riscos de cada model. Un d’aquests exemples és el que representa la Casa Orlandai. Tot i ser un equipament municipal, és l’Associació Cultural Casa Orlandai, integrada pel veïnat i les entitats del barri, la que gestiona el centre gràcies a un conveni amb l’Ajuntament.

“La Casa Orlandai és transformadora socialment perquè ofereix un model que fins ara no existia ni al barri ni al districte”, explica Oriol Barba, un dels autors del llibre, que també ha participat activament en la gestió d’aquest centre.

Segons Subirats i Barba, aquest model de gestió és un referent europeu i, al mateix temps, “és un instrument per aprofundir en la qualitat democràtica de la ciutat perquè, més enllà d’anar a votar cada 4 anys, aquests equipaments permeten que els ciutadans s’impliquin en la vida social i cultural del barri”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram