Imatge de l’entrada de Vil·la Urània. Foto: Google Maps

Tres anys després que la lluita veïnal aconseguís evitar l’enderrocament de Vil·la Urània, ja està tot a punt perquè les obres del nou Centre Cívic del Farró comencin a partir del maig.

El projecte preveu mantenir i rehabilitar aquesta torre de l’any 1868, situada al carrer Saragossa, on hi va viure l’astrònom Josep Comas i que fins a l’any 2010 va ser una guarderia. D’altra banda, també està previst construir un edifici nou de 3.000 metres quadrats i sis plantes en una part dels jardins de la vil·la, que acollirà un casal per a la gent gran, un espai per a joves i una ludoteca.

El gerent del Districte, Carles Esquerra, ha explicat que l’equipament tindrà “un doble vessant”, ja que d’una banda “respectarà la memòria amb un espai expositiu o de recordatori de què havia estat aquella finca i de qui era” i, de l’altra, “el que és la planta baixa serà un espai intergeneracional”. En el disseny d’aquest projecte hi han participat els veïns. El president de l’Associació de Veïns del Farró, Carles Gul, destaca que “s’ha preservat la Vil·la Urània i al seu voltant hi haurà un espai verd”.

Ara els veïns demanen que, quan el centre cívic estigui construït, siguin ells mateixos els encarregats de gestionar l’espai.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram