Collserola és el gran pulmó verd de la ciutat. Foto: Arxiu

El ple de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va aprovar la setmana passada la creació del Pla Especial de Protecció del Medi Natural i el Paisatge (PEPNat), un nou pla per al Parc de Collserola que té com a objectiu incrementar la seva protecció actual, tant en l’àmbit urbanístic com en l’ambiental.

Per tal d’elaborar el pla, primer es va fer una diagnosi de la seva situació que va provocar que es dissenyessin nou objectius determinats. Els més destacats són el manteniment i la millora de les condicions ambientals i la seva biodiversitat, la gestió sostenible de l’ús social del parc, fomentar l’economia verda i mantenir el patrimoni arquitectònic, històric i cultural.

En el punt de la gestió social, destaca la intenció de l’AMB de promocionar Collserola com un espai de salut i benestar a través de promocionar l’accés en transport públic, en bicicleta o a peu, al mateix temps que es revisaran els accessos actuals i es millorarà la xarxa de camins que la gent fa servir pel seu lleure i per practicar esport.

D’altra banda, també està previst que es faci un inventari exhaustiu de totes les formes de vida que hi ha al parc per analitzar els possibles efectes que el canvi climàtic pot tenir en elles.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram