Vista general del Parc del Tibidabo. Foto: Arxiu

Quatre anys i mig després de l’accident per la mort d’una noia al Pèndol del Tibidabo, ahir va arrencar al jutjat d’instrucció número 22 de la ciutat el judici als 12 tècnics que van tenir relació amb el disseny, la instal·lació, la revisió i el manteniment d’aquella atracció, que es va ensorrar el 17 de juliol del 2010.

El fiscal demana penes de tres anys i mig de presó per cada un dels dotze tècnics i mig milió d’euros d’indemnització per a una de les tres adolescents que van quedar ferides a causa de l’accident. La Fiscalia també considera responsables civils a sis empreses, entre elles la italiana Far Fabri, que va vendre l’atracció al Parc del Tibidado, així com a PATSA, que és la societat que gestiona aquesta instal·lació, a l’Ajuntament i a sis companyies asseguradores més.

El judici va arrencar ahir amb les qüestions prèvies i es reprendrà a principis de febrer amb les declaracions dels imputats, que ho faran entre el 2 i el 6, mentre que els testimonis ho faran els dies 9, 13, 16 i 17. L’escrit de qualificació fiscal apunta una “cadena d’errors” d’aquests 12 tècnics, però demana el sobreseïment provisional per a un dels imputats, José María Velasco Ribas, ja que entén que no ha quedat acreditada la seva participació en els fets.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram