El dipòsit d’aigua del Rei Martí l’Humà del carrer Jaume Càncer, que va ser descobert l’any 2001 al lloc exacte on s’ocultava un altre vell dipòsit d’aigua, serà transformat en un equipament cultural.

Després d’una rehabilitació arquitectònica, l’Ajuntament destinarà ara 1,7 milions d’euros a unes obres que permetran que a principis del 2016 l’edifici obri transformat en un dels referents culturals del districte. Aquesta, però, no serà l’única novetat que presentarà aquest espai, ja que la pineda que hi ha a la superfície del dipòsit passarà a ser un parc públic que ocuparà la zona compresa entre el número 32 del carrer Jaume Càncer i el 14 del carrer Bellesguard, per sobre de la plaça Bonanova.

El Dipòsit del Rei Martí l’Humà és una construcció d’una gran bellesa, molt similar a l’antic Dipòsit de les Aigües que actualment és la biblioteca de la facultat de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. La mida del dipòsit és de 585 metres quadrats i existeix un document històric del 1361 que ja parlava de la seva existència.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram