Els veïns valoren, sobretot, la tranquil·litat. Foto: Google Maps

Del 0 al 10, un 8,1. Aquest és el grau de satisfacció dels veïns de Sarrià-Sant Gervasi de viure al districte, el més alt de tota la ciutat, seguit per les Corts i Gràcia (ambdues amb 7,9). Així es desprèn de l’Enquesta de Serveis Municipals 2014, el sondeig més important que realitza l’Ajuntament, amb 6.000 entrevistes domiciliàries. La mitjana de la ciutat se situa 5 dècimes per sota, al 7,6.

Els veïns del districte valoren, sobretot, la tranquil·litat: un 46,9% diu que això és el que li agrada més del seu barri. També es valora la cordialitat, familiaritat i el bon ambient, així com les zones verdes i parcs i la bona situació. Per contra, els transports, les infraestructures i les comunicacions són, amb un 11,2%, el problema més greu de Sarrià-Sant Gervasi, segons els veïns enquestats.

Pel que fa a la seguretat, els veïns del districte són els que se senten més segurs de tota la ciutat. La inseguretat, a Sarrià-Sant Gervasi, se situa a menys de la meitat de la xifra mitjana de la ciutat i lluny d’altres districtes, com Ciutat Vella, Nou Barris o Sant Martí.

“EL MILLOR”
Per tot plegat, el 85,7% dels veïns de Sarrià-Sant Gervasi creu que el seu és el millor districte de la ciutat, també la xifra més alta de tots. Tanmateix, un 49,4% creu que el districte està igual que en els darrers anys, mentre que un 36,2% opina que ha millorat i un 11,8% que ha empitjorat.

En aquest sentit, i pel que fa a les perspectives de futur, un 50,7% creu que el districte encara millorarà més, mentre que un 33,2% diu que continuarà igual i només un 6,3% opina que empitjorarà. Això només se sabrà amb el pas del temps.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram