El regidor del PP i president del Districte, Óscar Ramírez. Foto: PP

El Plenari del Consell LGTB va acordar el passat 29 d’octubre per unanimitat la proposta, presentada per ICV-EUiA, que reclama que l’Ajuntament “garanteixi en tot moment el dret fonamental de contraure matrimoni amb plena igualtat jurídica, siguin ambdós contraents del mateix o diferent sexe”.

L’acord arriba després que fa tres setmanes el regidor del PP i president del Districte, Óscar Ramírez, es negués a casar un matrimoni homosexual després d’al·legar “objecció de consciència”. La regidora ecosocialista Janet Sanz va afirmar durant la celebració del Plenari que “serem exigents per garantir el compliment d’aquest acord, que compromet el govern municipal a donar trasllat a aquest conjunt de propostes abans del proper Plenari del Consell LGBT”.

D’altra banda, el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, va demanar a l’Ajuntament de Barcelona que defensi els casaments d’homosexuals i en promogui la seva igualtat. La resolució del Síndic subratlla que l’Administració ha de garantir la normalització dels matrimonis homosexuals i no ha de concórrer en disputes públiques sobre les circumstàncies que es puguin derivar de la seva organització municipal.

La conducta de Ramírez també va ser criticada per l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, que va demanar la creació d’un “registre públic d’objectors de consciència” i va oferir els seus regidors per fer els casaments que el PP no vulgui celebrar. El republicà Jordi Portabella, que va casar la primera parella gai el 2002, va fer una oferta similar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram