Demà passat s’estrenen al Monestir de Santa Maria de Pedralbes unes jornades musicals molt especials. Durant els pròxims tres dijous d’aquest mes –10, 17 i 24– aquest monestir s’omplirà de música per evocar la figura d’Elisenda de Montcada, una reina vídua marcada per uns ideals de vida religiosa i fundadora d’aquest monument d’estil gòtic, en el 650è aniversari de la seva mort.

Cada dijous s’interpretaran els cants dels trobadors de l’època, que van viatjar d’orella a orella i de cort en cort, i la música litúrgica de la Corona d’Aragó. Una música que a través dels segles, amb les seves ressonàncies, ha inspirat noves visions de les eternes inquietuds humanes com l’amor.

Demà passat tindrà lloc el concert L’art de trobar. Els chants de les corts interpretat per Ensemble Athenea, que es converteix en el messager (missatger) dels trobadors medievals per transmetre la sensibilitat i la subtilesa de les seves composicions. De cara a dijous dia 17 hi ha programat el Polorum Regina, amb la interpretació de Lídia Pujol, que oferirà una nova mirada sobre aquestes composicions medievals reinterpretant-les amb la voluntat d’una transformació profunda del ser. Polorum Regina és l’estel que regna en els cels i representa el nord de totes les aventures, de les vides que volen ser viscudes, dels viatges en totes les cartografies, on assenyalen els savis astrònoms.

Finalment, el dia 24 el públic podrà gaudir del concert Música vocal de Catalunya. Sota la interpretació de David Sagastume, contratenor; Víctor Sordo, tenor; Josep Ramon Olivé, baríton; i Lluís Vilamajó, tenor i direcció musical, es realitzarà un repàs de Missa de Barcelona, on hi ha peces extretes dels còdexs de les catedrals de Vic, de Palma de Mallorca i de Girona, així com fragments de les composicions dels monestirs de Ripoll i de Vallbona de les Monges, del Llibre vermell de Montserrat i el Cançoner de la colombina. La Missa de Barcelona, composta en la dècada de la mort de la reina Elisenda, és un dels primers cicles complets de missa polifònica que ha arribat fins als nostres dies.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram