L’eix cívic del carrer Sant Gervasi de Cassoles ja és una realitat

El nou eix cívic del carrer Sant Gervasi de Cassoles que connecta diferents equipaments del barri, com la nova biblioteca de Sant Gervasi-Joan Maragall, el Mercat de Sant Gervasi, el centre de serveis socials d’Arimon, el centre cívic o la parròquia, ja és una realitat.

Després que fa tres setmanes acabessin les obres, el nou eix fa dues setmanes que està en funcionament, al mateix temps que també fa de vincle de pas des de la plaça Joaquim Folguera, com a nucli amb la parada de la L7 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, amb la plaça Bonanova.

PRIORITAT PER ALS VIANANTS

L’Ajuntament ha reurbanitzat el tram del carrer Sant Gervasi de Cassoles entre Bisbe Sivilla i Reus, davant de la nova biblioteca i el centre cívic Vil·la Florida, per fer-lo un espai pacificat i amb prioritat per als vianants. D’aquesta manera s’ha aconseguit crear un espai públic amb un únic nivell, a l’estil d’una plaça davant de la biblioteca i amb accés als jardins i el centre cívic, de manera que agafi protagonisme en detriment de l’accés actual del carrer Muntaner. Per aconseguir-ho, s’ha reconfigurat el trànsit de vehicles de la zona convertint el tram del carrer Sant Gervasi de Cassoles en una plataforma única on se segrega el pas de vehicles i es dóna protagonisme a l’espai pacificat i als vianants. També s’hi han plantat arbres –tant al costat Llobregat com al costat Besós–, s’han col·locat 20 bancs individuals i 10 jardineres rodones amb margallons.

Mig milió d’euros de pressupost

Les obres, que es van iniciar el passat mes d’octubre, aprofitant la darrera fase de les obres de la nova Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall –de 3.000 metres quadrats distribuïts en tres plantes– inaugurada fa dues setmanes, han comptat amb un pressupost de 500.000 euros.

L’actuació forma part de la primera fase d’un projecte que vol acabar amb la construcció d’una superilla per a Sant Gervasi formada pels carrers Muntaner, Mitre, Balmes i el passeig de Sant Gervasi, que porti el pes principal dels fluxos de circulació de pas i deixi el carrer de Sant Gervasi de Cassoles com a via per a ús intern d’accés de veïns.

Segons el regidor de Sarrià-Sant Gervasi, Joan Puigdollers, l’objectiu del consistori amb aquest projecte és “convertir aquest eix en un eix cívic i de convivència ciutadana i convertir-lo en el carrer major de Sant Gervasi”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram