L’Escola Pia Sarrià-Calassanç haurà de fer una quarta part de les classes en castellà. Així ho ha estipulat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en desestimar els recursos presentats per cinc escoles, la Generalitat i les associacions de pares i ratificar la decisió presa el passat gener quan va requerir als directors de cinc escoles catalanes, entre les quals s’hi troba l’Escola Pia, que apliquessin el castellà en el 25% de les hores lectives.

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha deixat clar que la Generalitat té la intenció de recórrer la mesura davant el Tribunal Suprem per tal de mantenir intacta la voluntat de la immensa majoria d’estudiants catalans. “No és lògic que un model que durant més de 20 anys va ser plenament constitucional, ara no ho sigui. Hi ha hagut una mutació difícil d’explicar”, denuncia.

EL CASTELLÀ, “VEHICULAR”

El tribunal, que no ha admès el recurs dels pares que van presentar la demanda on demanaven que s’usés el català i el castellà al 50%, remarca que arran de les interpretacions fetes fins ara pel Tribunal Constitucional i el Suprem, cal que el castellà sigui “vehicular” en l’educació per evitar que el seu ús “sigui simbòlic”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram