Tothom s’ha preguntat algun dia com és el procés de creació dels artistes. Com treballen en els seus tallers, en quin moment apareix la inspiració. Per tal de resoldre alguns d’aquests dubtes i apropar una mica més la feina d’aquest col·lectiu al gran públic, ja fa anys que a Barcelona se celebren les jornades de Tallers oberts, en què els artistes visuals de la ciutat obren les portes a tots els veïns i veïnes.

Al districte hi ha dos barris que han implantat aquesta tradició, com són Sarrià i el Putxet i el Farró. De fet, tots dos realitzaven aquesta iniciativa pel seu compte, i des de fa quatre anys ho celebren conjuntament amb altres tallers de Barcelona i amb el suport del FAD.

Els primers a obrir els seus tallers seran els artistes del Putxet i el Farró. Ho fan des de fa vuit anys, i aquest cop ho faran el dissabte 10 de maig, de 10h a 14.30h i de 17h a 20h, i el diumenge 11 de maig, de 10h a 14h. Des de fa uns dies, a més, hi ha una exposició col·lectiva de tots els participants al centre cívic Casa Sagnier.

Aquesta no és l’única activitat complementària. També es faran activitats infantils per acostar la pintura als més petits, xerrades sobre Dalí, Miró i Picasso, i la seva relació amb Barcelona i altres propostes relacionades amb el món de l’art.

La programació de totes les activitats i els tallers que es podran visitar es poden consultar als centres cívics i casal de barri.

SARRIÀ, A FINALS DE MES

Els dies 23, 24 i 25 de maig serà el torn del barri de Sarrià. Aquest ja és el 12è any consecutiu que els artistes sarrianencs se sumen a aquesta iniciativa, que permetrà visitar fins a un total de 27 tallers. Serà un cap de setmana complet en què l’art serà el protagonista, i se celebraran diverses activitats, totes gratuïtes, al voltant de l’expressió artística, com ara concursos de pintura, balls, dibuix per als més petits, visites guiades, exposicions i moltes coses més. La programació inclou un taller d’scrapbook per a infants o les exposicions Assentaments humans i El Taxidermista de 1898 a 1991, entre altres propostes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram