Desenvolupar capacitats com el treball en equip, l’interès per la ciència i la tecnologia, la innovació, la creativitat i l’emprenedoria. Amb aquesta finalitat es va crear el 1998 la First Lego League, que la setmana passada va celebrar la seva final a Barcelona.

La Salle Bonanova ha estat la seu de la final d’aquesta competició on els participants, alumnes d’entre 10 i 16 anys, han de construir i programar un robot capaç de dur a terme tasques en un taulell, com arrossegar un camió, activar una palanca o posar en marxa un avió. També han de defensar el seu projecte davant d’un tribunal, explicant als jutges com l’han dut a terme, amb quins objectius i quin rol ha adoptat cada membre dins el grup. Enguany la temàtica escollida ha estat els desastres naturals.

En aquesta final hi han participat més de 300 joves de 32 escoles de tota Espanya. Entre elles set escoles barcelonines.

El regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi, Joan Puigdollers, va comentar que “la combinació entre educació i competició és excel·lent per aconseguir estudiants motivats. Aquests joves són un gran actiu per Barcelona i Catalunya perquè de la seva formació i aptituds depèn que el país sigui referent en la tecnologia i la innovació”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram