La primera volta de les primàries socialistes que va donar com a vencedors a Jaume Collboni i a Carmen Andrés ha aixecat polèmica. La candidatura de Jordi Martí va impugnar la mesa de Ciutat Vella i va demanar revisar la de Ciutat Meridiana i el Poble-sec, argumentant que s’havia constatat que diverses persones exercien el seu vot “desconeixent absolutament el contingut i l’abast de què s’estava celebrant”. Un fet que feia referència a la presència de molts estrangers que no van saber respondre perquè votaven a les preguntes de diversos mitjans de comunicació.

La impugnació ha estat desestimada per l’Autoritat Electoral, tot i que ha admès males praxis i la coordinadora de la Comissió Organitzadora ha comentat que es van produir alguns episodis concrets i acotats que van ser “no desitjables” tot i que no són “impugnables segons el reglament”. A tot Barcelona van votar 533 persones documentades amb un DNI estranger, de les quals 215 (un 40%) ho van fer a Ciutat Vella, el punt amb més participació. Tot i que Jaume Collboni, guanyador a Ciutat Vella, ha obert la porta a què no es tinguin en compte els resultats de les meses en dubte, s’ha desestimat, ja que el resultat final no patiria cap variació.

COLLBONI, EL MÉS VOTAT

Jaume Collboni i Carmen Andrés es disputaran ser alcaldables a les municipals de 2015 en la segona volta que es farà dissabte que ve. Collboni va ser el candidat més votat amb 2.539 suports, seguit d’Andrés (1.702 vots). Fora de la pugna final han quedat Jordi Martí (1.515 vots), Laia Bonet (1.102 vots) i Rocío Marínez-Sampere (589 vots), en unes primàries en les quals van votar 7.463 persones.

RESULTATS AL DISTRICTE

A Sarrià-Sant Gervasi es van instal·lar dos punts de votació: a la seu de l’Agrupació de Sarrià del PSC (el segon punt amb més vots de tota la ciutat) i al Casal de Gent Gran Can Fàbregas. Tant en un punt com en l’altre el més votat va ser Jordi Martí amb un total de 238 vots, seguit de Jaume Collboni (143 vots), Laia Bonet (103 vots), Rocío Martínez-Sampere (103 vots) i Carmen Andrés (20 vots). També es van registrar 4 vots en blanc a l’Agrupació de Sarrià.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram