Durant el mes de gener s’han posat en marxa diferents obres a la ciutat que formen part del Pla de Millora Integral de l’espai públic de Barcelona (PMI). Concretament es tracta de deu actuacions als districtes de Sarrià-Sant Gervasi, Sant Martí, Nou Barris, Horta-Guinardó i Les Corts.

El Pla de Millora Integral de l’espai públic de Barcelona contempla actuacions fins al 2015 de renovació integral a 65 carrers i 13 parcs. Hi ha previstes obres per a tots els districtes que suposaran una inversió total de prop de 45,57 milions d’euros. D’aquests, poc més de 40 milions d’euros es destinaran a actuacions integrals i els altres cinc serviran per obres en espais verds.

Aquest pla està pensat per millorar l’accessibilitat, la il·luminació, el paisatge urbà, el drenatge, l’enjardinament i el manteniment dels barris per aconseguir una regeneració urbana. A més es treballa amb materials eficients per incentivar l’estalvi energètic. En total, el Pla de Millora Integral preveu la plantació de 597 arbres, la renovació de més de 56.000 metres quadrats de voreres i l’asfaltatge de més de 79.000 metres quadrats.

CARRERS PER A VIANANTS

A Sarrià-Sant Gervasi, les principals actuacions es duran a terme als carrers d’Osona i del Putget i seran treballs de reurbanització i millora de serveis bàsics per als veïns.

El carrer Osona es reformarà entre els carrers d’Homer i el carrer del Putget. Es tracta d’unes obres en les quals la principal actuació serà convertir el carrer en una via de plataforma única, igualant l’alçada de les voreres i la calçada. Durant les obres, està previst també una millora en la xarxa de clavegueram i la recollida d’aigües pluvials, així com la renovació del paviment de voreres i calçada.

Al carrer Putget, les obres es faran en el tram entre el carrer Osona i el de Manacor. També es convertirà el carrer en plataforma única i es milloraran els serveis de clavegueram.

En les dues obres, que estan previstes que s’acabin el mes de maig, es renovarà l’enllumenat amb la incorporació de nova tecnologia que millori la sensació de llum i es donarà prioritat a vianants i ciclistes.

Dues vies essencials

A banda de les obres que s’han iniciat en el marc del Pla de Millor Integral, al districte estan en marxa dues grans obres en dues de les vies principals, la reforma del carrer de Balmes i de la Ronda General Mitre.

Precisament, les obres de reurbanització del carrer Balmes van entrar diumenge en una nova fase, amb la remodelació del tram comprès entre el carrer d’Aragó i la Gran Via. Les obres al districte, però, van començar força abans, el novembre, en el tram que va des de la plaça Molina a la Diagonal. Es tracta d’una actuació que suposarà l’ampliació de les voreres fins als 4,6 metres d’amplada, i la qual també renovarà l’enllumenat, el clavegueram, el paviment, la jardineria, l’arbrat, la senyalització i el mobiliari urbà.

Aquestes obres, que duraran 14 mesos i tenen un pressupost de gairebé 4,7 milions d’euros, també suposaran convertir el carrer Balmes en una via de quatre carrils, dos de circulació, un de transport públic i un altre multiús.

L’altra gran obra que s’està duent a terme a Sarrià-Sant Gervasi és la reurbanització de la ronda de General Mitre, entre els carrers de Balmes i el de Mandri.

Les obres que van començar a l’octubre i que s’allargaran durant 14 mesos tenen com a actuació més destacada l’eliminació del pas soterrat del carrer de Muntaner. També augmentarà la superfície per a vianants i es reduirà el trànsit de vehicles.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram