El passat mes de desembre es va constituir a Sarrià-Sant Gervasi el projecte Districte de Coneixement, una iniciativa que vol potenciar la col·laboració entre el govern, les institucions i els professionals instal·lats al districte.

Sarrià-Sant Gervasi aglutina el 20% de l’activitat professional de la ciutat i és una zona puntera en educació, sanitat i tecnologia, entre altres àmbits. Per això el govern del Districte va decidir impulsar a finals de 2012 aquesta iniciativa, que després de constituir-se començarà a implementar els primers projectes aquest mes de febrer.

El regidor del Districte, Joan Puigdollers, va explicar en la presentació del projecte que l’objectiu és “posar en comú les diferents sinergies que permetin que activitats econòmiques, activitats formatives i activitats de recerca i científiques que ja es produeixen al districte es coneguin entre elles i treballin juntes”.

Durant els mesos previs a la constitució de Districte de Coneixement, quatre comissions han treballat per elaborar propostes de projectes per impulsar i fer més visible l’activitat professional de Sarrià-Sant Gervasi. Aquestes han estat la de Campus de Coneixement (el districte compta amb 10 universitats i 13 escoles internacionals), Districte Emprenedor i Innovador (Sarrià-Sant Gervasi té el 19,5% de les empreses creatives de la ciutat), Districte Saludable (el districte té 25 hospitals i clíniques privades) i la Comissió Governança que treballarà per crear una associació d’institucions vinculades al projecte i s’encarregarà del treball de representació.

Alguns dels projectes proposats per aquestes comissions són la promoció de vocacions cientifico-tècniques als estudiants, programes de networking entre empreses, ajudes a emprenedors i conferències en l’àmbit de la salut.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram