En el marc de les celebracions del centenari del Mercat de Sant Gervasi (1913-2013), el passat dissabte 26 d’octubre va tenir lloc l’acte de descoberta d’una placa commemorativa de l’efemèride.

La celebració del centenari del mercat, que va començar el juny amb la inauguració de l’exposició de fotografies històriques de l’equipament, va tornar a aplegar el comerç i el veïnat de la zona per a l’acte simbòlic de descoberta de la placa commemorativa dels cent anys del Mercat de Sant Gervasi. La celebració del centenari també va incloure la Primera mostra de comerç i gastronomia del passat 5 de setembre i compta amb un programa d’activitats que s’allargarà fins al novembre. A l’acte de descoberta de la placa commemorativa van actuar els Castellers de la Colla Jove de Barcelona i el Cor Espai.

MÉS DE 200 ANYS D’HISTÒRIA

El mercat va néixer pels volts dels anys 1715 i 1716, un any després que Sant Gervasi de Cassoles fos declarat municipi autònom de Sarrià.

Aquell primer mercat donava servei un dia a la setmana i estava ubicat a la plaça de la Bonanova. El 1913 el Mercat de Sant Gervasi es va traslladar a l’actual ubicació, entre la plaça de Joaquim Folguera i la plaça de Frederic Soler. L’edifici era d’estructura de ferro modernista i va a passar a obrir de manera regular.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram