Guanyar espai per als vianants, eliminar les barreres arquitectòniques i garantir una bona seguretat viària. Aquests són els objectius que s’ha marcat l’Ajuntament a l’hora de remodelar la Ronda General Mitre entre els carrers Balmes i Mandri, al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Ahir va començar la gran actuació d’aquestes obres, centrada en l’eliminació del pas soterrat a l’alçada del carrer Muntaner.

L’objectiu principal és restituir la circulació a nivell de carrer i crear un bulevard arbrat, amb més espai per a les persones a peu i el transport públic de superfície. Mitjançant aquestes obres es guanyaran 6.600 metres quadrats per als vianants. Es reconfigurarà l’espai, s’ampliaran les voreres i s’incrementaran els passos de vianants, dels 9 actuals fins a 15, per millorar la comunicació entre les bandes de mar i muntanya. A més, es renovarà el paviment de voreres i calçada amb un asfalt sono-reductor que disminuirà el nivell sonor que generen els vehicles.

Pas soterrat a banda, les obres de reurbanització de la ronda van començar el passat 21 d’octubre amb les primeres afectacions de trànsit. Aquesta primera fase va finalitzar diumenge a dos quarts de cinc de la tarda, quan es va procedir al tancament del pas soterrat a l’alçada de Muntaner. La segona fase de les actuacions ja està en marxa i es treballarà a la calçada central per realitzar l’anivellament del carrer i eliminar el pas soterrat. Per això s’ha tallat el tronc central, restringint la circulació a dos carrils per cada sentit, fins al juny de 2014.

CAMPANYA INFORMATIVA

Per tal d’estalviar-se congestions de trànsit, l’Ajuntament recomana evitar el tram en obres i buscar itineraris alternatius. Paral·lelament, el consistori ha iniciat una campanya d’informació dirigida a la ciutadania mitjançant cartes enviades als veïns i als comerciants amb informació sobre les obres i també amb la col·locació de dos punts informatius a les cruïlles de Mandri i Balmes amb la Ronda General Mitre. D’aquí a 14 mesos el nou bulevard de la ronda ha de ser una realitat.

Suport al comerç afectat

Les obres de reurbanització de la Ronda General Mitre entre els carrers Mandri i Balmes afectaran durant 14 mesos una cinquantena d’establiments comercials del districte. A més, el desembre començaran les obres del carrer Balmes, entre Diagonal i la plaça Molina, les quals afectaran, en aquest cas, més de 100 comerços. Per tal de pal·liar els efectes d’aquestes obres en el comerç de proximitat, el Districte, conjuntament amb els comerciants, ha previst un seguit d’activitats per fomentar el consum en els comerços afectats, tot aprofitant la campanya de Nadal.
Els incentius i campanyes que s’impulsaran es concreten en la promoció del comerç afectat per les obres durant les dates d’Advent fins al Nadal i la celebració d’un sorteig de Nadal al mateix carrer Balmes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram